Tulimme sunnuntaina iltapäivällä kotiin ja pistin hihat heilumaan. Nyt alakerta on suhteellisen roinavapaa. Toki pientä hienosäätöä pitää vielä tehdä roinien osalta sekä myös muuten. Mutta tämä on hyvä alku. Nyt koti pysyykin siistinä.

Tänään tai huomenna siirryn sitten yläkertaan. Sekin on jo ihan hyvällä mallilla, mutta ei lisä pahaa tee. Ja ehkä olisi aika pitää syyskirpputoria ja kohentaa vähän kassaakin. Kumpa saisin puolison suostuteltua pihavaraston syyssiivoukseen. Sieltä lähtisi pari laatikkoa vanhaa kemikaalijätettä ongelmajätteisiin.

Kyllä oli aamulla mukava herätä ja mennä siistiin alakertaan aamukahveille. Tuntui, että lapsistakin oli mukavampi herätä, ja hyvillä mielillä lähtivät kahden kuukauden kesäloman jälkeen päiväkotiin. Saapa nähdä, millä mielellä tulevat kotiin sieltä...

Nyt kun roinat ovat jo selvästi vähemmällä, on aika panna viikkosiivousohjelma pyörimään. Koska minä hoidan talouden juoksevat hommat eli ruoan, tiskit ja pyykit, pitää nakittaa puolisoa. Milläköhän puolison motivoisi...tiedän, että hän viihtyy kyllä siistissä kodissa, mutta syyttelee muita sotkemisesta eikä näe omaa panostaan asiaan.