Oli ihanaa herätä aamulla rauhassa. Olin sopivasti puoliksi valveilla, puoleksi unessa, kun herätyskello muistutti, että on aika lähteä aikidoon. Eilisilta ei ollut täysin niin tehokas kuin olin ajatellut, mutta siihen mahtui monta asiaa, joita suunnittelinkin:

Pyysin puolison mukaan lenkille metsään. Itse kyllä juoksin normaalissa mietiskelymoodissani - ja juuri se juoksussa on minusta parasta, kun ajatukset saavat harhailla rauhassa - mutta oli mukavaa olla yhdessä. Metsässä oli niin paljon vihreämpää kuin vielä pari viikkoa sitten. Pieni kesäsadekin oli vain raikasta. Jaksoin juosta sen suurimmankin mäen ylös saakka.

Kävimme kaksin saunassa. Lasten kanssa saunominen vain on jotain ihan muuta. Heillä on aina asiaa. Minun pitäisi kyllä antaa heille enemmän aikaa, niin eivät olisi niin janoisia huomiostani.

Suoritin pintasiivouksen. Tästä on hyvä tänään mennä pintaa syvemmälle.  Selasin aamuteellä feng shui -kirjaa, ja aion miettiä asiaa tarkemmin vielä illalla. Ainakin tuulikaappi-eteinen, yläaula ja portaikko tarvitsevat mullistusta, selvästikin. Lastenhuoneista puhumattakaan.

Huomenna ja ylihuomenna ehdin aamulla tehdä vaikka tai ji -harjoituksen, ja yritän tehdä niitä lomalla muutenkin. Veneellä ei tai ji onnistu aamulla, koska siellä nukumme kaikki niin pitkään ja makeasti, että heräämme täyteen tohinaan. Mutta pieneen mietiskelyyn pitäisi aina olla tilaa.

Tästäkin tulee hieno päivä!